AOW Overwaarde Hypotheek

GELRE Hypotheek bemiddelt eveneens in de AOW Overwaarde Hypotheek. Deze is uitermate geschikt voor mensen die AOW ontvangen, pensioen ontvangen en die overwaarde in hun woning hebben.

De AOW Overwaarde hypotheek is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld kinderen bij leven financieel willen helpen, ruimer willen leven, zorg willen inkopen, de eigen woning levensloopbestendig willen maken of meer willen genieten door bijvoorbeeld vaker op vakantie te gaan.

Tot 50% van de waarde van de woning kunt u opnemen. De rente staat vast zolang u in de woning blijft wonen. De rente is op het moment van schrijven 1,6%. Het betreft een aflossingsvrije hypotheek en u betaalt dus alleen rente. En omdat u weet dat die rente ‘levenslang’ hetzelfde blijft, weet u van te voren dat u uw hele leven in uw huis kunt blijven wonen, in ieder geval financieel gezien.

Een hypotheek van bijvoorbeeld € 250.000 kost u op basis van eerdergenoemde rente € 333 per maand. Let op, in de meeste gevallen is deze rente niet fiscaal aftrekbaar!

U kunt voor deze hypotheek meer lenen dan voor een normale hypotheek. Dit komt omdat er naar de werkelijke lasten wordt gekeken. Bij een normale hypotheek wordt er ook rekening gehouden met aflossingen. Heeft u naast de AOW ook nog pensioen, dan kunt u meer lenen.

Deze informatie is niet alleen bestemd voor de AOW-er, maar ook voor kinderen die hun ouders hierover willen informeren.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@gelrehypotheek.nl of bellen met Erwin Bouwmeester of Tom Bloemheuvel (026-2022166).